

Angelo Negro
Στο οινοποιείο Angelo Negro καλλιεργούν αμπελώνες στους λόφους Roero από το 1670 και εργάζονται σκληρά για να ερμηνεύσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτής της γωνιάς του Piemonde, αφιερώνοντας τα κρασιά σε φημισμένες γηγενείς ποικιλίες κρασιού, ενισχύοντας την ταυτότητα της καθεμιάς. Το πάθος που τροφοδοτεί τη δουλειά τους και η σχέση αγάπης και σεβασμού που συνδέουν τους ανθρώπους του οινοποιείου τόσο στενά με την περιοχή έχουν τις ρίζες τους βαθιά στο παρελθόν. Πρόκειται για μια ιστορική οικογένεια, περήφανη για τις ρίζες της και για το γεγονός ότι αποτελεί τον φύλακα μιας πολύτιμης κληρονομιάς τεχνογνωσίας και παραδόσεων.
Η απόφαση να επικεντρωθούν σε γηγενείς ποικιλίες αμπέλου που οινοποιήθηκαν με παραδοσιακές μεθόδους και η συνεχής προσοχή στην ποιότητα έδωσε πολύ καλά αποτελέσματα: από τη δεκαετία του 1980, τα κρασιά των Azienda Agricola Angelo Negro & Figli άρχισαν να συγκεντρώνουν επιτυχίες, πρώτα στην Ιταλία και στη συνέχεια διεθνώς.
Με την πάροδο του χρόνου το κελάρι διευρύνθηκε, κατακτώντας με επιτυχία νέες αγορές και έγινε σημείο αναφοράς για την περιοχή. Όλα συνεχίζουν να λειτουργούν σε οικογενειακό επίπεδο: ο Giovanni Negro δουλεύει μαζί με τη σύζυγό του Maria Elisa και τα τέσσερα παιδιά τους, Gabriele, Angelo, Emanuela και Giuseppe, που έχουν όλοι υιοθετήσει με ενθουσιασμό την ίδια φιλοσοφία.
Το κτήμα περιλαμβάνει πλέον σχεδόν 70 εκτάρια αμπελώνα. Η εξαιρετική θέση, τα διαφορετικά εδάφη και τα μικροκλίματα, καθώς και η σχολαστική δουλειά στους αμπελώνες και στο κελάρι, παράγουν πολύ καλά κρασιά γεμάτα χαρακτήρα, γνωστά και διακεκριμένα σε όλο τον κόσμο.

