

Casa Lapostolle
Η Lapostolle ιδρύθηκε από την Alexandra Marnier Lapostolle και τον σύζυγό της Cyril de Bournet το 1994. Η οικογένεια Bournet Lapostolle έχει αφιερωθεί στην παραγωγή κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών υψηλής ποιότητας από το 1827. Σήμερα, η επιχείρηση διευθύνεται από την έβδομη γενιά, τον Charles de Bournet . Αφού επισκέφθηκαν τη Χιλή, η Αλεξάνδρα και ο Κύριλλος όχι μόνο ερωτεύτηκαν την κοιλάδα των Απάλτα, αλλά εντόπισαν επίσης τις τεράστιες δυνατότητες της χώρας να παράγει κρασιά υψηλής ποιότητας λόγω των εξαιρετικών γεωγραφικών και κλιματικών χαρακτηριστικών της. Κάτω από ένα αφοσιωμένο όραμα, η Lapostolle υπήρξε πρωτοπόρος στη βιομηχανία κρασιού της Χιλής και σήμερα συνεχίζει να εξυψώνει την περιοχή μέσω της παραγωγής κρασιών υψηλής ποιότητας και pisco, με μεγάλη έμφαση στη βιωσιμότητα και την καινοτομία. Σήμερα, το οινοποιείο αναγνωρίζεται σε όλο τον κόσμο για την ποιότητά του και την εξαιρετική του ικανότητα να εκφράζει το Χιλιανό terroir. Τα κρασιά Lapostolle προέρχονται από επιλεγμένα terroirs με τις καλύτερες συνθήκες. Η κοιλάδα Apalta, γεννά ισορροπημένα, κομψά κρασιά που εκφράζουν το υπέροχο terroir από το οποίο προέρχονται. Το οινοποιείο Lapostolle βρίσκεται στην πόλη Cunaco, κοντά στη Santa Cruz. Είναι το αρχικό οινοποιείο όπου ιδρύθηκε το Lapostolle το 1994 και εκεί παράγονται σήμερα όλα τα κρασιά. Με παραδοσιακό στυλ της Χιλιανής χασιέντας, έχει χωρητικότητα παραγωγής 3.300.000 λίτρων σε ανοξείδωτα και γαλλικά δρύινα δοχεία και περισσότερα από 3.500 γαλλικά δρύινα βαρέλια.

