

Westmalle Trappist
Στις 22 Απριλίου 1836 το μοναστήρι ανυψώθηκε στο επίσημο καθεστώς του αββαείου Τραπιστών. Το Westmalle επέλεξε την μπύρα, το πιο δημοφιλές ποτό στην περιοχή τους. Κατά τη διάρκεια του 1836, ο αββάς Martinus Dom διέταξε να κατασκευαστεί ένα μικρό ζυθοποιείο. Στις 10 Δεκεμβρίου 1836 οι μοναχοί σέρβιραν την πρώτη τους μπύρα Trappist από το Westmalle με το μεσημεριανό τους γεύμα. Αυτή η παράδοση έδωσε αφορμή για τη σημερινή Westmalle Extra, η οποία εξακολουθεί να είναι η μπύρα των μοναχών. Για πολλά χρόνια το αβαείο παρασκεύαζε μπύρα μόνο για δική του χρήση. Από το 1856 οι μοναχοί πουλούσαν κατά καιρούς μπύρα στην πύλη. Αυτό γνώρισε μεγάλη επιτυχία: μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, η ζήτηση αυξήθηκε σε τέτοιο βαθμό που το ζυθοποιείο έπρεπε να επεκταθεί τόσο το 1865 όσο και το 1897. Το 1921 οι μοναχοί αποφάσισαν να πουλήσουν την μπύρα τους μέσω εμπόρων μπύρας. Έτσι οι πωλήσεις αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο.
Οι μοναχοί πιστεύουν ακράδαντα στην χρήση της νέας τεχνολογίας εφόσον ωφελεί την ποιότητα των προϊόντων τους. Το ζυθοποιείο επιλέγει τα αγνότερα υλικά εδώ και 180 χρόνια. Χρησιμοποιούν το δικό τους νερό, 100% βύνη κριθαριού, λυκίσκο, σάκχαρα και μαγιά που παράγεται στο μοναστήρι. Τόσο παραδοσιακή είναι η μπύρα που ζυθοποιού και δεν συμβιβάζεται με κανένα σύγχρονο trend. Κάθε αλλαγή έχει γίνει με μόνο σκοπό την βελτιστοποίηση της ποιότητας της μπίρας. Αυτή η αρχή ακολουθεί την Westmalle σε όλη της την ιστορία.

