

Lustau
Η προέλευση της Emilio Lustau S.A. χρονολογείται από το 1896, όταν ο κ. José Ruiz-Berdejo, γραμματέας του Δικαστηρίου, άρχισε να καλλιεργεί τα αμπέλια της οικογένειας, στον ελεύθερο χρόνο του. Σε αυτές τις ταπεινές αρχές έφτιαξε κρασιά τα οποία στη συνέχεια πωλούνταν σε μεγαλύτερους παραγωγούς Sherry. Το 1931, η κόρη του, απέκτησε ένα μικρό οινοποιείο πιο κοντά στο κέντρο της Jerez de la Frontera και η δραστηριότητα μεταφέρθηκε εκεί , αποκτώντας φήμη και προβολή.
Το 2000, το Lustau απέκτησε έξι κτίρια του 19ου αιώνα στο κέντρο της Jerez. Αυτά τα γραφικά κτίρια αποκαταστάθηκαν, απέκτησαν ξανά την αίγλη τους και σήμερα στεγάζουν τους κύριους χώρους ωρίμασνης του Lustau. Πρόκειται για κτίρια που μοιάζουν με καθεδρικούς ναούς, με πολύ ψηλά ταβάνια και δάπεδα από άμμο, που συμβάλλουν στη διατήρηση της θερμοκρασίας και της υγρασίας.
Κάθε χρόνο, οι αμπελώνες δέχονται περίπου 3.000 ώρες ηλιοφάνειας, που συνοδεύονται από σχετικά έντονες βροχοπτώσεις περίπου 600 l/m². Το τοπίο της περιοχής αποτελείται κυρίως από λευκούς ασβεστολιθικούς λόφους, γνωστούς ως albariza. Η μοναδικότητά της οφείλεται στο γεγονός ότι πριν από πολύ καιρό αυτή η περιοχή βρισκόταν στον ωκεανό για χιλιετίες.
Το Lustau είναι το μόνο οινοποιείο που παράγει κρασιά σε κάθε μία από τις πόλεις που ανήκουν στο τρίγωνο του Sherry: Jerez de la Frontera, El Puerto de Santa María and Sanlúcar de Barrameda.
Η βιολογική ωρίμανση, κατά την οποία το κρασί ωριμάζει κάτω από ένα «πέπλο» από μαγιά γνωστό ως flor , αποτελεί ένα εντελώς φυσικό φαινόμενο. Αυτή η μαγιά προλαμβάνει την επαφή του κρασιού με τον αέρα, διαμορφώνει τις γεύσεις τους και το οργανοληπτικό του προφίλ.

