

Ixsir
Το όνομα IXSIR προέρχεται από το «Iksir», την αρχική αραβική λέξη για το «Elixir», μια λέξη κοινή σε πολλές γλώσσες που ορίζει την πιο αγνή μορφή όλων των ουσιών – ένα μυστικό φίλτρο που χαρίζει αιώνια νεότητα και αγάπη. Το όραμα πίσω από τα κρασιά IXSIR είναι να αναδείξουν τα καλύτερα terroirs του Λίβανου, κάποια ξεχασμένα εδώ και χρόνια. Φυτεύονται με ευγενείς ποικιλίες σταφυλιού, που καλλιεργούνται με σεβασμό στην αειφόρο ανάπτυξη και στην ολοκληρωμένη αμπελουργία. Η IXSIR καλλιεργεί αμπέλια σε περιοχές προσεκτικά επιλεγμένες για την υψηλής ποιότητας δυναμικής τους, σε περιοχές τόσο διαφορετικές όσο το Λίβανο από μόνο του, οι οποίες απλώνονται από το Batroun στο Βορρά μέχρι στο Jezzine στο Νότο και φωλιάζουν δίπλα στις βουνοπλαγιές της Bekka. Προσεγμένα και χειροποίητα από τον οινοποιό της IXSIR, τα κρασιά αντανακλούν την αγνότητα και τη φρεσκάδα των βουνών του Λιβάνου μέσω του πλούτου, της κομψότητας και της πολυπλοκότητας. Η οινοποίηση πραγματοποιείται σε έναν αμπελώνα που βρίσκεται στους λόφους του Μπατρούν, όπου ένα παραδοσιακό λιβανέζικο σπίτι του 17ου αιώνα προεδρεύει σε ένα σύγχρονο οινοποιείο με πυρήνα τη βιωσιμότητα.

