

Gouden Carolus
Η παράδοση της Gouden Carolus ξεκίνησε από το Mechelen. Κάθε Βελγική πόλη είχε το ζυθοποιείο της και την τοπική της μπίρα. Εκείνη την εποχή που το Mechelen ήταν η πρωτεύουσα των Κάτω Χωρών οι ζυθοποιοί της περιοχής ανέλαβαν να φτιάξουν την καλύτερη μπίρα για τον Αυτοκράτορα. Ένα χρονικό της εποχής αναφέρει, ότι η “Gouden Carolus” πήρε το όνομά της από τα χρυσά νομίσματα του Αυτοκράτορα Καρόλου. Αυτή λοιπόν, η εξαιρετική αυτοκρατορική μπίρα ζυθοποιείται ακόμα και σήμερα στο ζυθοποιείο του Mechelen, το Het Anker.
Ακόμα και αν τα παλαιοτέρα ντοκουμέντα για το ζυθοποιείο χρονολογούνται από το 1369, αυτό φαίνεται να λειτουργούσε από πολύ πιο πριν, πράγμα που αποδεικνύει ότι ίσως και να είναι το αρχαιότερο εν λειτουργία ζυθοποιείο στο Βέλγιο. Η οικογένεια Van Breedam αγόρασε το ζυθοποιείο «Het Anker» το 1873 και το επέκτεινε ώστε να γίνει το πρώτο σύγχρονο ατμοζυθοποιείο. Στα τέλη του 1990, ο Charles Leclef – 5η γενιά της οικογένειας Van Breedam αποφάσισε να εκπονήσει ένα σημαντικό πρόγραμμα επενδύσεων τόσο στην παραγωγή όσο και στη ανακαίνιση των παλαιών κτιρίων.

