

Dab
Το 1868 αποτελεί χρονιά ορόσημο στην ιστορία της γερμανικής ζυθοποιίας: Η ραγδαία χρήση του άνθρακα και του χάλυβα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο Ντόρτμουντ. Μια νέα εποχή ξεκίνησε. Οι επιχειρηματίες Laurenz Fischer και Heinrich και Friedrich Mauritz ιδρύουν μια εξαιρετικά προηγμένη ατμοζυθοποιία, την Bier-Brauerei Herberz & Cie., μαζί με τον κύριο ζυθοποιό Heinrich Herberz. Η αυξανόμενη δημοτικότητα της μπύρας DAB δεν ήταν τυχαία αλλά η λογική συνέπεια της υψηλής ποιότητάς της, το αποτέλεσμα των καλύτερων δυνατών συστατικών και των προηγμένων διαδικασιών παραγωγής.
Η DAB που πίνουμε σήμερα αποτελεί μια ιστορία 150 χρόνων. Από τότε που ιδρύθηκε το ζυθοποιείο το 1868, προτεραιότητα ήταν πάντα – και θα είναι για πάντα – η ίδια η μπύρα. Η DAB όχι μόνο εφηύρε το στυλ μπύρας Dortmunder Export, αλλά μπήκαν και τα θεμέλια για τη δημιουργία μιας σύγχρονης μπύρας. Το πάθος για την μπύρα αντανακλάται στο ζυθοποιείο, σε κάθε συγκομιδή λυκίσκου που εξετάζεται προσεκτικά και σε κάθε σταγόνα μπύρας που παρασκευάζεται. Η Dortmunder Export είναι η αφορμή από την οποία ξεκίνησαν όλα, η DAB όμως είναι πολύ περισσότερα από μία μπύρα.

