

Αμπελώνες Μάρκου
Η βαθιά γνώση και αγάπη της οικογένειας Μάρκου για την αμπελουργία μεταλαμπαδεύτηκαν από γενιά σε γενιά, με συνέπεια και μεράκι. Καρπός αυτής της διεργασίας ήταν η δημιουργία μίας σύγχρονης οινοποιητικής μονάδας στην Παιανία, όπου σήμερα η τέταρτη γενιά Μάρκου καταθέτει τα πρώτα δείγματα προσωπικής δουλειάς. Το οινοποιείο των Αμπελώνων Μάρκου αξιοποιεί την παραγωγή 100 στρεμμάτων μεσογείτικου αμπελώνα και 100 στρεμμάτων ιδιόκτητου αμπελώνα, στη Νεμέα Πελοποννήσου. Οι ποικιλίες σταφυλιού που καλλιεργούνται στους αμπελώνες είναι το Σαββατιανό, (γηγενής της Αττικής), το Αγιωργίτικο (γηγενής της Νεμέας), το Ασσύρτικο, ο Ροδίτης, το Αθήρι, το Μοσχοφίλερο, το Μοσχάτο, η Μαλαγουζιά, η γαλλικές Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah και η ιταλική Trebbiano.

