Κτήμα Σιγάλα
Κτήμα Σιγάλα

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1991, με την επωνυμία ΣΙΓΑΛΑΣ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ Ε.Π.Ε. Αρχικά το οινοποιείο στεγάστηκε εκεί όπου παλαιότερα ήταν η παραδοσιακή κάναβα της οικογένειας του Πάρι Σιγάλα. Στη συνέχεια κατασκευάστηκε και λειτούργησε, το 1998, σε ιδιόκτητο χώρο, νέα μονάδα παραγωγής, εμφιάλωσης και παλαίωσης οίνων. Έκτοτε, και μετά από συνεχείς επενδύσεις εκσυγχρονισμού και επεκτάσεων διαμορφώθηκε η σημερινή παραγωγική υποδομή με δυνατότητα επεξεργασίας και εμφιάλωσης 300.000 φιαλών ετησίως. Το 2003 αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική χρονιά καθώς τότε διευρύνεται η μετοχική σύνθεσή της εταιρείας, με συνέπεια να ενισχυθεί η οικονομική αυτοτέλεια της εταιρείας. Την ίδια χρονιά η εταιρεία μετονομάζεται σε ΚΤΗΜΑ ΣΙΓΑΛΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Α.Ε. Τα κρασιά εξάγονται στη Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Αυστρία, Ολλανδία, Αγγλία, Κύπρο, Ελβετία, Χονγκ-Κονγκ, Σαγκάη, Σουηδία, Σιγκαπούρη, Αυστραλία, Βραζιλία, ΗΠΑ και Καναδά. Σήμερα, το ΚΤΗΜΑ ΣΙΓΑΛΑ συνεχίζει να υλοποιεί την αναπτυξιακή του στρατηγική στηριζόμενο πάντα στις τρεις βασικές ιδρυτικές του αρχές: δημιουργική σχέση με την παράδοση της θηραϊκής γης, τεχνογνωσία και ποιότητα.

 

catalogue

PRODUCTS
Οινοποίηση: Κλασική μέθοδος λευκής οινοποίησης, με τη ζύμωση να λαμβάνει χώρα σε ανοξείδωτες δεξαμενές, υπό ελεγχόμενη θερμοκρασία. Μύτη: Αρωματική, με τα εσπεριδοειδή και τα άνθη να κυριαρχούν. Στόμα: Διακρίνονται αρώματα…
Οινοποίηση: Κλασική μέθοδος λευκής οινοποίησης, με τη ζύμωση να λαμβάνει χώρα σε ανοξείδωτες δεξαμενές, υπό ελεγχόμενη θερμοκρασία. Μύτη & Στόμα: Αρωματική, με νότες εσπεριδοειδών και ροδάκινου να κυριαρχούν και η…
Οινοποίηση: Κλασική μέθοδος λευκής οινοποίησης, με τη ζύμωση να λαμβάνει χώρα σε ανοξείδωτες δεξαμενές, υπό ελεγχόμενη θερμοκρασία και παραμονή του οίνου με τις οινολάσπες για 9 μήνες. Όψη: Κίτρινο χρώμα,…
Λαμπερό χρυσόξανθο χρώμα, με διακριτική παρουσία ξύλου σε υπό-στρωμα εσπεριδοειδών. Με ισορροπημένη γεύση και πλούσια, δροσιστική η οξύτητα που του δίνει μεγάλη επίγευση με χαρακτηριστική μεταλλικότητα, τυπική της ποικιλίας, στην…
Λαμπερό, αχυρόξανθο χρώμα με χρυσοπράσινες ανταύγειες. Πολύπλοκη, αρωματική μύτη, με νότες εσπεριδοειδών (ώριμο λεμόνι), ανθέων και βότανα. Χαρακτηριστική και η μεταλλικότητα. Σώμα πλούσιο, με δροσιστική οξύτητα και μακρά επίγευση, με…
Ως "Νυχτέρι" ονομαζόταν το παραδοσιακό, λευκό κρασί της Σαντορίνης, το οποίο προερχόταν από υπερώριμο τρυγητό (αρχές Σεπτέμβρη). Όψη: Κίτρινο χρώμα, με χρυσαφί ανταύγειες. Μύτη: πολύπλοκη, με αρώματα από ώριμα εσπεριδοειδή,…
Μύτη: Αρωματική, με φρέσκα κόκκινα φρούτα (κεράσι και φράουλα) να κυριαρχούν, σε συνδυασμό με νότες καραμέλας, βουτύρου και πράσινου πιπεριού. Όψη: Έντονο, λαμπερό, τριανταφυλλί χρώμα. Δυνατότητα παλαίωσης: 'Εως 3 έτη.…
Μύτη: 'Ώριμα, κόκκινα φρούτα και μπαχαρικά.Όψη: Βαθύ, ερυθρό χρώμα, με μωβ ανταύγειες. Δυνατότητα παλαίωσης: 5 έτη. Σερβίρεται σε θερμοκρασία: 18° C Συνοδεύει: Κόκκινα κρέατα, ψητά ή μαγειρευτά, "πλούσια" πιάτα της…
Χρώμα: Βαθύ κόκκινα χρώμα, με βιολετί ανταύγειες. Μύτη: Νότες από ώριμα κόκκινα φρούτα, μαρμελάδες, σύκο και γλυκά μπαχαρικά. Στόμα: Πλούσιο σώμα, με αρώματα παρόμοια με αυτά της μύτης και ταννίνες…
Χρώμα πορτοκαλοχρυσαφί με λαμπερές ανταύγειες. Πλούσιο και πολύπλοκο αρωματικό δυναμικό με κυρίαρχα τα αρώματα ξηρών και καραμελωμένων φρούτων. Εξαιρετική δομή και οξύτητα, φινέτσα και έντονη επίγευση. Δυνατότητα παλαίωσης: Απεριόριστη Συνοδεύει:…
Βαθύ και πλούσιο κόκκινο χρώμα, με επιτυχημένη ισορροπία μεταξύ σακχάρων, τανινών και οξύτητας. Με έντονη και σύνθετη επίγευση. Δυνατότητα παλαίωσης: Απεριόριστη. Συνοδεύει: Δυνατά τυριά και αποξηραμένα φρούτα, γλυκά με σοκολάτα.