Κτήμα Αρβανιτίδη
Κτήμα Αρβανιτίδη

Το Κτήμα Αρβανιτίδη βρίσκεται στον Ασκό Θεσσαλονίκης, ένα μικρό, ήσυχο χωριό σε υψόμετρο 500 μέτρων στην ανατολική πλαγιά του Βερτίσκου. Η καταπράσινη φύση, η δροσιά, η ηρεμία, το υγιεινό βουνίσιο κλίμα, το περίφημο κασέρι του γειτονικού Σοχού, αλλά και το γνωστό καρναβάλι με τους κουδουνοφόρους που τόσο γραφικά περιγράφει η Ζυράνα Ζατέλη, αποτελούν ορισμένα από τα θέλγητρα της περιοχής.

Στον Ασκό, όπως και σε όλη τη Μακεδονία, η αμπελοκαλλιέργεια έχει βαθιές ρίζες και μακροχρόνια παράδοση.
Η εμφάνιση της φυλλοξήρας, το 1920, καταστρέφει σταδιακά τους αμπελώνες. Η επανασύστασή τους σε αμερικάνικα υποκείμενα, όπου εμβολιάζονται οι ντόπιες αλλά και ξένες ποικιλίες, ξεκινά μετά το 1930. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, διατηρούνται περί τα 500 στρέμματα με αμπέλια. Σ' αυτή την όμορφη -όλο πλαγιές και χαμηλές τούμπες- ημιορεινή περιοχή, στη θέση ενός παλιού αμπελιού της οικογένειας Αρβανιτίδη, δημιουργήθηκε το 1999, από τον γεωπόνο Θανάση Αρβανιτίδη και τον αδελφό του Γιώργο, ένας νέος σύγχρονος αμπελώνας και το Κτήμα Αρβανιτίδη.

catalogue

PRODUCTS
Κλασική λευκή οινοποίηση, με διαχωρισμό του προρόγου, κρυοεκχύλιση, στατική απολάσπωση και ζύμωση του διαυγούς γλεύκους σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 16–18οC. Η μεγάλης διάρκειας αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Επιλεχτήκανε οι…
Κλασική λευκή οινοποίηση, με διαχωρισμό του προρόγου, κρυοεκχύλιση, στατική απολάσπωση και ζύμωση του διαυγούς γλεύκους σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 16–18οC. Η μεγάλης διάρκειας αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Μια Μαλαγουζιά…
Κλασική λευκή οινοποίηση, με διαχωρισμό του προρόγου, κρυοεκχύλιση, στατική απολάσπωση και ζύμωση του διαυγούς γλεύκους σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 16-18οC. Η μεγάλης διάρκειας αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές και ακολουθεί…
Στον ερυθρό Σορόκο, το Cabernet Sauvignon και το Merlot συναντούν το Ξινόμαυρο. Με αρωματική παρτιτούρα γεμάτη από νότες κόκκινων λουλουδιών, μαύρων φρούτων, αλλά και λιαστής ντομάτας, είναι ένα κρασί φαγητού…
Κλασική ερυθρή οινοποίηση κάθε ποικιλίας ξεχωριστά. Μετά το τέλος της ζύμωσης γίνονται οι πρώτες αναμίξεις μεταξύ των ποικιλιών. Ακολουθεί η παλαίωση σε γαλλικά και αμερικανικά δρύινα βαρέλια για έναν χρόνο,…
Κλασική ερυθρή οινοποίηση. Ωρίμανση για ένα χρόνο σε γαλλικά και αμερικανικά δρύινα βαρέλια. Ένα σαρκώδες και μοντέρνο Merlot με μεταξένια υφή. Γοητευτικό, με ζουμερό ώριμο φρούτο που παραπέμπει στα βύσσινα,…
Κλασική ερυθρή οινοποίηση. Ωρίμανση για ένα χρόνο σε γαλλικά και αμερικανικά δρύινα βαρέλια. Το Syrah στους ιδιόκτητους αμπελώνες της Οινοποιίας Αρβανιτίδη δίνει ένα ρωμαλέο πορφυρό κρασί με πιπεράτο μπουκέτο και…