GENTILINI
GENTILINI

Το 1929 ο Γεράσιμος Καμπίτσης άνοιξε κοντά στο Λονδίνο ένα από τα πρώτα οινοποιεία της Αγγλίας, το Isleworth Wineries. 35 χρόνια αργότερα, ο εγγονός του, Σπύρος Κοσμετάτος, έτυχε να περάσει δύο χρόνια κοντά στους αμπελώνες και το Ινστιτούτο Οίνου της Νότιας Αφρικής, στο Stellenbosch. Εκεί γεννήθηκε η ιδέα και η πρόκληση της δημιουργίας στον ελληνικό χώρο ενός κρασιού που θα συναγωνιζόταν ποιοτικά τα καλύτερα κρασιά του κόσμου. Με την πρόκληση αυτή μπροστά του, ο Σπύρος Κοσμετάτος επέστρεψε στον τόπο καταγωγής του, την Κεφαλονιά. Περαιτέρω λεπτομερείς πειραματισμοί κατά την διάρκεια της οινοποίησης κατέληξαν στην πρώτη εμπορική σοδειά του 1984, που διοχετεύθηκε ταυτόχρονα στην αγορά της Ελλάδας και στον πολύ δύσκολο χώρο της αγοράς της Αγγλίας. Το 2002, η Μαριάννα Κοσμετάτου, κόρη του ιδρυτή Σπύρου Κοσμετάτου, και ο σύζυγός της, Πέτρος Μαρκαντωνάτος, ανέλαβαν την GENTILINI με νέες ιδέες και νέα ορμή. Η βασική φιλοσοφία της οινοποιίας παραμένει, ωστόσο, πάντα η ίδια : Με συνεχείς πειραματισμούς για ολοένα και πιο υψηλή επίδοση, αφοσίωση στις τοπικές πoικιλίες, ειδικά την Ρομπόλα, και έμφαση στην προώθηση του τοπικού, ιδιαίτερου χαρακτήρα τους, η GENTILINI έχει ως πρώτιστο μέλημά της την ύψιστη ποιότητα, τον πολιτισμό της γεύσης και την απόλαυση του καταναλωτή.

catalogue

PRODUCTS
Παράγεται από 100% Ρομπόλα Κεφαλληνίας. Τα σταφύλια προέρχονται από ορεινές περιοχές της ζώνης ΟΠΑΠ, με χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις που δεν ξεπερνούν τα 400-500 κιλά/στρέμμα. Παράγονται 30,000 φιάλες ετησίως. Ενα κιτρινοπράσινο,…
Τα σταφύλια προέρχονται από παλιά κλίματα στην περιοχή του Φαγιά Επανοχωρίου σε υψόμετρο 850 μέτρων. Ο αμπελώνας βρίσκεται στη νότια πλευρά του όρους Αίνου με εξαιρετικά απότομη κλίση, και σε…
Παράγεται από τις Κεφαλονίτικες ποικιλίες Τσαούσι και Μοσχάτο Κεφαλονιάς, που οινοποιούνται ξεχωριστά. Συνδυάζονται με μικρή ποσότητα Sauvignon Blanc, που προσδίδει τέλεια ισορροπία και πολυπλοκότητα.10,000 φιάλες ετησίως. Σύνθετο, πληθωρικό και ισορροπημένο,…
Παράγεται από 100% Μοσχοφίλερο των ιδιόκτητων αμπελώνων μας πισ τοποιημέ νης βιολογικής καλλιέργειας. Το λαμπερό ροζέ χρώμα πρόερχεται από την προσεκτική εκχύλιση των φλοιών για τρείς ημέρες σε χαμηλές θερμοκρασίες.…
Παράγεται από 60% Αγιωργήτικο Νεμέας και 40% Syrah και Μαυροδάφνη των ιδιόκτητων αμπελώνων μας στην Κεφαλονιά. Η ζύμωση των σταφυλιών γίνεται σε ανοικτές δεξαμενές με ελεγχόμενη θερμοκρασία και το κρασί…
Παράγεται από την σπάνια ποικιλία Μαυροδάφνη Κεφαλληνίας. Τα σταφύλια προέρχονται από ιδιόκτητους αμπελώνες και οινοποιούνται σε ανοικτές δεξαμενές με ήπιες μεθόδους .Tο κρασί ωριμάζει για 12 μήνες σε Αμερικάνικα και…
Παράγεται από σταφύλια Syrah από τους ιδιόκτητους βιολογικούς μας αμπελώνες. Ένα τσαμπί ανά κληματίδα αφήνεται σε κάθε πρέμνο δίνει σταφύλια με απίστευτη συμπύκνωση αρωμάτων και φρούτου. Το κρασί ωριμάζει σε…