Leon Beyer
Leon Beyer

Η οικογένεια Beyer είναι αμπελουργοί στο Eguisheim, κάρδια της οινοπαραγωγικής Αλσατίας, από το 1580. Το 1867, ο Emile Beyer ίδρυσε το Maison de Vin d'Alsace (το σπίτι του Αλσατικού κρασιού) που σήμερα διαχειρίζεται ο Mark Beyer που πηρέ τα ηνία από τον πατερά του Léon Beyer.

Ο Léon Beyer προσφέρει στην πελατεία του μια πλήρη επιλογή Αλσατικών κρασιών, από το Sylvaner και το Pinot Blanc μέχρι τα περίφημα Riesling, Tokay, Pinot Gris και Gewurtztraminer. Αυτά τα κρασιά παρουσιάζονται με τις γνωστές τους ετικέτες. Προτείνονται όμως και σε ειδικές επιλογές όπως το Riesling  Les Ecaillers, όπως η σειρά Comtes D Eguisheim, τα σπάνια  Vendanges Tardives  και τα εξαιρετικά  Sélection de Grains Nobles.

Τα αμπέλια καλλιεργούνται στις καλύτερες πλάγιες του Eguisheim και περιχώρων και δίνουν την πρώτη υλη για τα φημισμένα Αλσατικά κρασιά που έκτισαν την διεθνή φήμη του Léon Beyer και βρίσκονται στις λίστες κρασιών όλων των 3αστεράτων εστιατόριων όπως και στα περισσότερα γνωστά εστιατόρια παγκοσμίως.

catalogue

PRODUCTS
Μέσα στα πρώτα καλύτερα σπίτια κατά τον οδηγό Classement des meilleurs Vins de France.Πλούσιο, πολύ ξηρό, λεμονάτο, φρουτώδες.
Γλυκόπιοτο, πλούσιο, αρωματικό, νότες φρούτου λίτσι.ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ: τα αλσατικά κρασιά είναι οινικός μπαλαντέρ για fusion, ανατολίτικες κουζίνες καθώς και για γαστρονομικές εκδοχές που μπλέκουν πολλά υλικά μεταξύ τους. Ταιριάζει ιδιαίτερα με…
Ένα μεγάλο κρασί που μπορεί να παλαιωθεί για χρόνια. Αρωματικό πολύπλοκο, τροπικά φρούτα, άλλα αρώματα γλυκών μπαχαρικών και νότες από λιβάνι.
To Riesling Les Ecaillers 2004 προσφέρει όμορφα και ενδιαφέροντα αρώματα λεμονιού, ροδάκινου, φρούτων με πικρή στιγμάτωση, αχνές μπαρουτοκαπνισμένες νότες με θαλασσινά και μεταλλικά στοιχεία, κιμωλία. Πολύ ξηρό, με οξύτητα αλλά…
Πολύ ξεκάθαρο με αρώματα αποξηραμένου αχλαδιού, μελιού και βερίκοκου τονισμένα με κανέλα. Συμπυκνωμένο και γλυκό ισορροπεί μεταξύ της ζωηρής οξύτητας και της θερμότητας στο τελείωμα. Ένα κρασί κατάλληλο να συνοδεύσει…