Rose green tea

Το Green Tea ανήκει στο είδος Camelia Sinensis. Με το που γίνεται η συγκομιδή των φύλλων, θερμαίνονται στους 100Ο C για να αποφευχθεί η ζύμωση. Μετά γρήγορα τα στεγνώνουν και τα μαζεύουν. Οι ιδιότητες του πράσινου τσαγιού είναι πολυάριθμες και μυθικές: αυτό οφείλεται όχι σε κάτι συναρπαστικό αλλά στο ότι περιέχει αιθέρια έλαια, μέταλλα, καρετονοιδή, χλωροφύλλη, βιταμίνη C και Ε.
Το χρησιμοποιούν πολύ συχνά στην βιομηχανία καλλυντικών γιατί το πράσινο τσάϊ είναι πραγματικό προϊόν ομορφιάς που διευκολύνει τον μεταβολισμό των λιπών και έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Το αρωματισμένο τσάϊ συνήθως έχει σαν βάση το κλασικό τσάϊ που μπαίνουν μέσα άνθη ενός ή περισσοτέρων λουλουδιών. Ο τρόπος όμως που κατασκευάζεται το τσάϊ Rose green είναι εντελώς διαφορετικός. Φύλλα πράσινου τσαγιού Κίνας τυλιγμένα σε ροδοπέταλα που τους δίνουν ένα ντελικάτο άρωμα. Προσοχή στην θερμοκρασία για να μπορέσει να κρατήσει όλο το άρωμά του. Εύγευστο επίσης και παγωμένο το καλοκαίρι. Το τσάϊ που χρησιμοποιείται γι' αυτό το μείγμα είναι ένα τσάϊ Sencha, γνωστό για την ομαλότητά του.

Πρόσθετες Πληροφορίες

Όψη: Oλόκληρα φύλλα τσαγιού
Χρώμα: Σκούρο πράσινο σχεδόν καφέ
Περιεκτικότητα Καφεϊνης: Χαμηλή
Περιεκτικότητα αντιοξειδωτικών: Υψηλή
Ιδανική θερμοκρασία βρασμού: 70ο C
Προτεινόμενος χρόνος βρασμού: 2-3 λεπτά
Προτεινόμενος τρόπος σερβιρίσματος: Εύγευστο σκέτο ή με ζάχαρη
Διάρκεια ζωής: 3 χρόνια