Corsendonk
Corsendonk

Η ιστορία του ζυθοποιείου Corsendonk πάει πίσω στις αρχές του μεσαίωνα. Από την ίδρυση του το 1398, το μοναστήρι του Corsendonk αποτελούσε ένα σημαντικό ζυθοποιείο και malt-house. Από το 1906 και μετά η παράδοση της πόλης "Old Turnhout" συνεχίστηκε από τον Antonious Keermaekers και στο ζυθοποιείο του παράχθηκε η περίφημη μπύρα Pater. Από το 1982 η Corsendonk ξαναβρήκε την μεγάλη της φήμη. Από τότε η μπύρα παράγεται από έναν τεχνίτη στη Βαλλονία και παίρνει την ετικέτα της μοναστηριακής μπύρας. Η μπύρα Corsendonk απαιτεί δυο ζυμώσεις. Η πρώτη γίνεται στο ζυθοποιείου και η δεύτερη στο μπουκάλι. Η μπύρα Corsendonk είναι στο καλύτερο της μετά την αποθήκευση της για τρεις μήνες στην φιάλη.

catalogue

PRODUCTS
Η μπύρα Corsendonk Agnus είναι μια υψηλής ζύμωσης Lager μπύρα, με γεμάτο σώμα η οποία επίσης ωριμάζει στην φιάλη με προσθήκη μαγιάς και έντονη επίγευση λυκίσκου.
Η μπύρα Corsendonk Pater είναι μια σκούρα μπύρα υψηλής ζύμωσης που ωριμάζει στη φιάλη για να γίνει μια μπύρα με φρουτώδες "bouquet" και επίγευση βύνης.